ГоловнаЕкономікаБізнес

Mail.ru припиняє надсилання сервісних SMS користувачам з України

Українські оператори зв'язку підвищили вартість послуг.

Mail.ru припиняє надсилання сервісних SMS користувачам з України
Фото: webcrunch.ru

Російська Mail.ru Group припинить постачати інтернет-трафік у точки обміну трафіком в Україні, пише РБК з посиланням на представників компанії.

Таке рішення пов'язане з тим, що українські оператори зв'язку з початку року підняли вартість на деякі послуги в кілька разів. Мова йде про сервісні SMS, які отримують користувачі (наприклад, SMS з кодом підтвердження про те, що був змінений пароль від акаунту).

"Ми вважаємо, що це не вплине на наших українських користувачів, оскільки крім нашого каналу між Росією та Україною існує багато інших каналів комерційних операторів", - заявили в компанії.

При цьому в Mail.ru Group пояснили, що вони готові організувати канали зв'язку з будь-якими операторами в Україні, які захочуть підключитися в точках присутності.

Видання ЛІГА.net з посиланням на директора з розвитку української точки обміну трафіком UA-IX Михайла Половинку повідомляло, що Mail.ru Group надіслала повідомлення про припинення доставки трафіку з 20 грудня. На його думку, відключення від точок допоможе заощадити компанії до €50 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram