ГоловнаЕкономікаБізнес

64% email українців припадають на російські Mail.ru, "Яндекс" і "Рамблер"

Що багатша людина, то частіше вибирає Gmail або український сайт

64% електронних адрес українців припадають на російські Mail.ru (зокрема Inbox.ru, List.ru, BK.ru, Mail.ua), Yandex.ru (включно з Yandex.ua) і Rambler.ru.

Про це повідомив у фейсбуку Дмитро Дубілет, ІТ-директор ПриватБанку, в якому обслуговується кожен третій житель України.

"Я порпався у цифрах, які email-сервіси популярні серед українців (використовувалися анонімізовані дані клієнтів ПриватБанку). У світлі нинішнього протистояння з Росією показово, що 64% всіх емейлів українців припадають на російські компанії (14% - на українські, ще 14 % - на Gmail). В Україні є тільки 2 області, в яких частка російських поштових сервісів становить менш ніж половину - Львівська та Київська (по 44%). Найбільша частка користувачів російських сервісів - у Криму (82%), Донецьку та Луганську (по 78%)", - написав він.

Фото: facebook.com/dubilet

Користувачі інтернет-банкінгу удвічі частіше користуються Gmail порівняно з іншими. Також вищий відсоток користувачів гуглівської пошти або українських сервісів серед тих, хто воліє спілкуватися з банком українською мовою. Що вищі в клієнта доходи, то нижча ймовірність того, що він скористається російськими сервісами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram