ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК закликав купувати вугілля в бойовиків

Дефіцит палива для ТЕС оцінюють у 10-12 млн тонн

ДТЕК закликав купувати вугілля в бойовиків
Фото: www.dtek.com

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова, який експлуатує кілька українських ТЕС, запропонував купувати вугілля в бойовиків. Про це повідомив керівник антикризового енергетичного штабу ДТЕК Дмитро Сахарук, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"Потрібна політична воля на те, щоб це вугілля почати вивозити. Для цього необхідно домовитися з представниками, які контролюють ті території. Ми їх можемо називати як завгодно, але зараз ми цих територій не контролюємо. Ми зараз іншого вибору просто не маємо. Тому що вугілля там є, його треба привезти на станції. А імпортне вугілля ми собі дозволити вже не можемо, тому що ні навесні, ні влітку, ні восени не прийняли рішення, які дозволяють компенсувати закупівлю вугілля за кордоном", - заявив він.

За його словами, на Донбасі лежать 3 млн тонн видобутого вугілля, за які не потрібно буде платити валютою.

Голова спостережної ради "Київенерго" Іван Плачков додав, що Україні до кінця осінньо-зимового періоду не вистачає 10-12 млн тонн вугілля. "До кінця осінньо-зимового періоду необхідно щонайменше 10 млн тонн, щоб у нинішньому режимі споживання більш-менш пройти. Це близько 4000 ешелонів. Опалювальний сезон закінчується у квітні місяці. І в нас опалювальний сезон закінчується в середині квітня. Нам потрібно 10-12 млн тонн вугілля", - цитує Плачкова РБК-Україна.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін сьогодні заявив, що влада України просила Москву натиснути на бойовиків Донбасу, щоб вони почали постачати вугілля.

При цьому генеральний прокурор Віталій Ярема раніше заявив, що Україна не може купувати вугілля у ДНР і ЛНР, оскільки це було б порушенням законодавчої заборони на фінансування тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram