ГоловнаЕкономікаБізнес

У Дніпропетровську збанкрутував акумуляторний завод

Корпорація нардепа Дзензерського не може погасити борги

У Дніпропетровську збанкрутував акумуляторний завод
Фото: westa.dp.ua

Дніпропетровський завод з виробництва акумуляторних батарей "Веста-Дніпро" визнано банкрутом. Про це йдеться в повідомленні холдингової компанії Westa ISIC на Варшавській фондовій біржі без уточнення подробиць, пишуть "Українські новини".

"Веста-Дніпро" - одне з двох підприємств корпорації Westa. Друге - "Веста-Індастріал" - теж незабаром може стати банкрутом. У другій половині листопада Госпсуд Дніпропетровської області порушив справу про банкрутство цього заводу.

Окрім того, розпочато процедуру банкрутства компанії "Промислові енергетичні системи" - складського логістичного комплексу групи компаній Westa.

Корпорація нардепа Дениса Дзензерського - один з найбільших виробників акумуляторів в Україні. Її головний конкурент - інша дніпропетровська корпорація "Іста". Її контролюють Олег Зимін і Олег Свинарчук, яких вважали бізнес-партнерами Петра Порошенка до його обрання Президентом.

За даними "Деловой столицы", 2011 року, коли корпорація Westa провела IPO на Варшавській біржі, вона коштувала 190 млн доларів. Відтоді ринкова вартість акцій компанії впала майже на 97%, і зараз її капіталізація становить близько $5 млн. Борги тільки заводу "Веста-Дніпро" перевищували 1,2 млрд гривень з річною виручкою 844 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram