ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" погодився на тристоронню зустріч з приводу газу

Пропозиція "Газпрому" поки що неконкурентна, заявили в НАК.

"Нафтогаз" погодився на тристоронню зустріч з приводу газу
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" вітає зусилля віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича в донесенні позиції української компанії російським колегам і підтримує пропозицію про організацію тристоронньої зустрічі в Брюсселі.

"Ми підтримуємо пропозицію пана Шефчовича провести тристоронню зустріч у Брюсселі в зручний для сторін час", - прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАК повідомлення з Москви про можливість такої зустрічі за підсумками переговорів Шефчовича і міністра енергетики РФ Олександра Новака, що відбулися там у п'ятницю.

"У питанні імпорту газу для українського ринку ми керуємося двома критеріями: ціна і надійність. Негнучкість російських колег за цими критеріями призвела до того, що їхня пропозиція не є конкурентною протягом року. Якщо "Газпром" прагне повернутися в коло наших постачальників, ми готові обговорити прийнятні умови для цього", - відзначили в "Нафтогазі".

В українській компанії наголосили, що вона є найбільшим транзитером російського газу європейським споживачам.

"Ми забезпечуємо якомога вищу якість цієї роботи, незважаючи на неодноразові порушення контракту з боку "Газпрому". Україна прагне до повноцінної інтеграції з газовим ринком ЄС, тому безперебійний транзит є нашим пріоритетом", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю Марош Шефчович повідомив, що тристоронні переговори можуть відбутися найближчими днями в Брюсселі.

Новак, своєю чергою, аргументував необхідність зустрічі побоюваннями у зв'язку з низькими, на його думку, запасами газу в українських ПСГ і раннім початком опалювального сезону. За його словами, на переговорах із Шефчовичем обговорювали можливість продажу "Нафтогазу" 1,5-4 млрд куб. м газу.

25 листопада виповнився рік, як Україна не купує російський газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram