ГоловнаЕкономікаБізнес

Порт "Южний" відповів на звинувачення нардепа Лещенка з приводу тендера на днопоглиблення

На підприємстві назвали заяву депутата тиском на АМКУ.

Порт "Южний" відповів на звинувачення нардепа Лещенка з приводу тендера на днопоглиблення
Фото: wersupply.com.ua

Адміністрація морського порту "Южний" розцінює заяву народного депутата Сергія Лещенка як тиск на посадових осіб Антимонопольного комітету України напередодні розгляду справи тендера на днопоглиблення порту і просить утриматися від маніпулювання фактами.

Про це йдеться на сайті морпорту.

Там нагадують, що в лютому був організований тендер на будівництво об'єкта: "Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту". Наприкінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визнати переможцем з-поміж учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ "Ян Де Нул Україна".

17 жовтня представники групи "Ян Де Нул", яка є провідним експертом днопоглиблення і морського будівництва з найсучаснішим у світі технічним флотом, провели зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Делегація групи "Ян Де Нул" була представлена керівництвом ТОВ "Ян Де Нул Україна" - генеральним директором Андрієм Розовим і директором Дмитром Бойком, а також представниками групи, що відповідають за розвиток бізнесу в Україні, регіональним директором Філіпом Утсе і регіональним менеджером Тімом Девольдером.

"ТОВ "Ян Де Нул Україна" користується повною підтримкою групи "Ян Де Нул" на глобальному рівні, в тому числі в частині використання передового флоту, світового досвіду, професійних та інноваційних рішень. Для реалізації проектів в Україні ми також залучаємо міжнародних партнерів, що мають досвід у будівництві гідротехнічних споруд", - зазначив тоді регіональний директор групи "Ян Де Нул" Філіп Утсе.

Міністр інфраструктури України підкреслив, що міжнародна група "Ян де Нул" підтвердила повноваження компанії "Ян Де Нул Україна", яка виграла тендер на днопоглиблення "Южного". "Це означає не тільки приналежність до компанії, відомої в усьому світі, а й високі стандарти виконання робіт", - заявив голова відомства.

Однак один з учасників тендера, не задоволений результатами, подав скаргу на рішення комітету конкурсних торгів в АМКУ. Засідання АМКУ з цього питання відбудеться 3 листопада.

У морському порту вважають, що заяву Лещенка можна розцінювати як тиск на членів Антимонопольного комітету України під час ухвалення рішення у справі.

Раніше Лещенко заявив, що контрольний пакет компанії "Ян Де Нул Україна" належить двом кіпрським офшорам і що вона пов'язана з народним депутатом від "Народного фронту" Сергієм Фаєрмарком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram