ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман наказав скасувати тендер на днопоглиблення в порту "Южний"

Буде організовано нову закупівлю через систему ProZorro.

Гройсман наказав скасувати тендер на днопоглиблення в порту "Южний"
Фото: jandenul.com

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав скасувати результати тендера на днопоглиблення в порту "Южний", повідомив у своєму фейсбуці міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Цей тендер став предметом розслідування і з боку Міністерства інфраструктури, і правоохоронних органів, АМКУ. З метою забезпечення повної прозорості й уникнення можливих спекуляцій прем'єр-міністр дав доручення АМПУ [Адміністрації морських портів України] скасувати тендер і провести новий через систему "ПроЗорро" з урахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань із залучення іноземних інвестицій", - написав він.

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко напередодні заявив, що контрольний пакет компанії "Ян Де Нул Україна", яка виграла тендер, належить двом кіпрським офшорам, і вона пов'язана з народним депутатом від "Народного фронту" Сергієм Фаєрмарком.

Порт "Южний" назвав цю заяву тиском на посадових осіб Антимонопольного комітету України напередодні розгляду справи щодо тендера про днопоглиблення порту і попросив утриматися від маніпулювання фактами.

Тендер "Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту" було організовано в лютому 2016 року. Наприкінці вересня комітет із конкурсних торгів прийняв рішення визначити переможцем із числа учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ "Ян Де Нул Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram