ГоловнаЕкономікаФінанси

Поліція розслідує розтрату 1,9 млрд гривень у Фідобанку

Менеджерів банку підозрюють у видачі свідомо невигідних кредитів.

Поліція розслідує розтрату 1,9 млрд гривень у Фідобанку
Фото: www.kanzas.ua

Головне слідче управління Національної поліції з 24 травня розслідує кримінальне провадження за фактом великої розтрати коштів у Фідобанку, який збанкрутував у травні цього року.

Про це стало відомо з визначень Печерського районного суду від 9 вересня.

Згідно з матеріалами слідства, в період 2014 року посадові особи Фідобанку, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом видачі свідомо невигідних кредитів пов'язаним компаніям, зокрема ТОВ "ФК "Авераж", ТОВ "Грифон Капітал", ТОВ "ФК "Глобал Фінанс", ТОВ "ФК "Вендор", ТОВ "ФК "Авіста", ТОВ "Скай Кепітал", привласнили кошти цього банку на 1,9 млрд гривень (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

9 вересня на прохання слідчого суд надав йому доступ до документів усіх цих компаній.

Нагадаємо, Фідобанк закрили 20 травня поточного року після того, як унаслідок відтоку коштів у нього почалися проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами. За два дні з установи вивели 200 млн гривень, у результаті чого 16 травня розпочалися проблеми з виконанням своїх зобов'язань перед клієнтами. Станом на 20 травня сума невиконаних зобов'язань становила понад 500 млн гривень.

Фідобанк не звертався в НБУ за рефінансуванням, а 17 травня повідомив про відмову потенційного інвестора від участі в докапіталізації банку. Тому в Нацбанку не було іншого виходу, крім як визнати установу неплатоспроможною.

Установа належала Олександру Адаричу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram