ГоловнаЕкономікаДержава

Перший заступник голови ДФС Білан наголошує на важливості проведення податкової реформи

Міністерство фінансів запропонувало свій проект змін до Податкового кодексу.

Перший заступник голови ДФС Білан наголошує на важливості проведення податкової реформи
Фото: sfs.gov.ua

Перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан наголошує на важливості проведення податкової реформи. Про це він сказав журналістам за підсумками круглого столу "Податковий аграрний діалог", який відбувся в четвер в Умані (Черкаська область).

"Одним із головних питань була податкова реформа ... Міністерство фінансів запропонувало свій проект податкової реформи, змін до Податкового кодексу. Аграріїв турбує чіткість, зрозумілість податкового законодавства", - сказав Білан.

За його словами, повинен пройти певний період часу між впровадженням законодавства і моментом, коли воно почне працювати, щоб бухгалтери і фінансові директори розібралися, як їм звітувати і платити податки.

Необхідність невідкладного проведення реформи відзначив і депутат Верховної Ради Максим Поляков ("Народний фронт"). "Я вважаю, що необхідно зараз ухвалити податкову реформу і не змінювати протягом 10-15 років. Це дасть можливість стабільно інвестувати", - сказав депутат.

При цьому Поляков наголошує на необхідності зрозумілих умов і порядку адміністрування податків, щоб підприємець замість того, щоб утримувати десятки бухгалтерів і витрачати кошти, спрямовував їх на розвиток.

"Спецрежим - це десь 18 млрд гривень, які у аграріїв забрали і замість цього нічого не дали. Розуміючи, що є тиск із боку МВФ, наше завдання мінімум - зберегти спецрежим для тваринництва. У рослинництві його майже прибрали, але там є відшкодування ПДВ при експорті", - додав керівник Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

За словами Дикуна, альтернатива збереженню спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість в аграрному секторі - введення ставки ПДВ у розмірі 7% на молоко, м'ясо, цукор - тобто на соціально значущі продукти.

Як повідомляли, в серпні Міністерство фінансів представило громадськості проект податкової реформи. Міністерство фінансів розраховує на розгляд Верховною Радою податкової реформи восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram