ГоловнаЕкономікаБізнес

ОПЗ зупинив роботу

ФДМ запевняє, що ненадовго.

ОПЗ зупинив роботу

У ніч з 10 на 11 серпня Одеський припортовий завод аварійно зупинився, повідомляють на сайті ФДМ.

У листі до фонду в.о. голови правління-директора заводу Олександр Федчун пояснив, що "порушуючи вказівки прем'єр-міністра України, в ніч з 10 на 11 серпня 2016 р. ПАТ "Укртрансгаз" різко скоротило подачу природного газу на АТ "ОПЗ", внаслідок чого для запобігання виникненню аварійної ситуації на пожежо-вибухонебезпечному підприємстві АТ "ОПЗ" було змушене зробити аварійну зупинку заводу і припинити випуск продукції".

Водночас ФДМ обіцяє, що завод відновить роботу в штатному режимі найближчим часом. 11 серпня в фонді відбулися два засідання наглядової ради ОПЗ, на яких було дано згоду на укладення договору з "Нафтогазом України" про постачання на завод у серпні газу в обсязі до 45 млн кубометрів і про реструктуризацію боргу в розмірі 360 млн грн перед "Укргазбанком" і відстрочення погашення кредиту на кінець року.

Крім того, прийнято рішення про скликання на 15 вересня позачергових загальних зборів акціонерів ОПЗ.

Нагадаємо, "Укртрансгаз" 18 липня почав процедуру відключення ОПЗ від газопостачання, оскільки завод не вніс передоплату за послуги з транспортування газу на липень, а також перевищив номінований відбір газу. Однак повністю ОПЗ від газу так і не відключили, знизивши обсяги палива, яке постачають, до мінімуму.

Одеський припортовий завод - одне з найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Також займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.

Фонду держмайна передано акції ОПЗ для приватизації. Держава виставила ОПЗ на продаж, проте інвестори відмовилися від участі в конкурсі. Повторний конкурс обіцяють провести восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram