ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеський припортовий завод залишили з газом

Відключення виявилося наслідком арешту керівників ОПЗ

Одеський припортовий завод залишили з газом

Оператор української газотранспортної системи "Укртрансгаз" призупинив процедуру відключення Одеського припортового заводу від газопостачання.

"Процедуру відключення припинено на час підписання ОПЗ угоди на купівлю газу. Борги за транспортні послуги контрагент обіцяє погасити найближчим часом", - сказав виданню "Дело" прес-секретар держкомпанії Максим Білявський.

У свою чергу, у Фонді державного майна, якому передали ОПЗ для приватизації, пояснили причини виникнення боргів.

"Люди, які займалися угодами постачання на ОПЗ, - ви знаєте, де вони і що вони [голова наглядової ради ОПЗ Сергій Перелома і перший заступник голови правління заводу Микола Щуриков перебувають під вартою]. Зараз ми вирішуємо цю проблему. Оскільки угоди не підписано, ми зіткнулися з тим, що всі бояться своєї тіні. Але хтось мусить це робити", - сказав голова ФДМ Ігор Білоус.

Нагадаємо, "Укртрансгаз" 18 липня почав процедуру відключення ОПЗ від газопостачання, оскільки завод не вніс передоплату за послуги з транспортування газу на липень, а також перевищив номінований відбір газу.

Одеський припортовий завод - одне з найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Також займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Держава виставила ОПЗ на продаж, проте інвестори відмовилися від участі в конкурсі. Повторний конкурс обіцяють провести восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram