ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ не включив у свій календар питання виділення наступного траншу Україні

Востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року.

МВФ не включив у свій календар питання виділення наступного траншу Україні
Фото: finzah.com.ua

Міжнародний валютний фонд не включив у свій календар на липень питання виділення Україні наступного траншу.

Календар МВФ розписано до кінця липня.

Згідно з ним, сьогодні, 20 липня, МВФ розгляне питання Центрально-Африканської Республіки, Афганістану і ОАЕ, а 22 липня - Чаду і Гвінеї. Наступного тижня розглянуть питання Маршаллових островів (25 липня), Китаю, Ірландії та Мадагаскару (27 липня) і Південної Кореї (29 липня).

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що МВФ може розглянути виділення Україні чергового траншу в липні, а до кінця року можливе отримання $4,3 млрд. Якщо ж цього не станеться в липні, то, швидше за все, МВФ розгляне це питання наприкінці серпня.

Нагадаємо, востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року. Місія Фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня, після чого заявила про виділення Україні чергового траншу в липні.

Нацбанк і Мінфін очікують наступного траншу від МВФ в розмірі $1 млрд в липні, у Фонді допустили перенесення рішення щодо України на серпень. За словами спікера МВФ, усі необхідні закони для цього перегляду програми Верховна Рада прийняла. Однак для успішного виконання всієї програми протягом кількох найближчих місяців слід ухвалити низку законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram