ГоловнаЕкономікаДержава

"Чорна сотня" Гройсмана буде займатися здирництвом, - Макаренко

Колишній начальник митниці не оцінив ідею Кабінету Міністрів.

"Чорна сотня" Гройсмана буде займатися здирництвом, - Макаренко
Анатолий Макаренко
Фото: Макс Требухов

Колишній начальник митниці Анатолій Макаренко вважає, що міжвідомчий підрозділ контролю роботи митниці, який створює Кабінет Міністрів, буде займатися здирництвом.

Про це він сказав на круглому столі "Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?" в Інституті Горшеніна.

"Чорна сотня" - це напівфабрикат, який буде створювати проблеми для бізнесу і вимагатиме кошти, а для прозорого бізнесу створюватиме проблеми. Ми це вже проходили десятки разів", - сказав він.

Голова комітету з питань податкової та митної політики ВР України Ніна Южаніна і собі заявила, що в Україні і так є підрозділи, які можуть виконувати ці функції. "Створювати ще один підрозділ я не бачу потреби. Тому що й наявні не використовуються ефективно", - сказала вона.

Нагадаємо, 7 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував створення підрозділів для контролю роботи митниці, які він охрестив "чорною сотнею".

Голова ДФС Роман Насіров уточнив, що йдеться про 20 мобільних груп, які працюватимуть насамперед на західному кордоні, а також у Чернігівській і Житомирській областях. "Головне завдання зараз - перекрити весь західний кордон. З вересня цього року ми плануємо залучити їх на південному кордоні, а потім на ділянці кордону від Харкова до Житомира", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram