ГоловнаЕкономікаДержава

Южаніна: новий Кабмін почав прислухатися до депутатів у питанні податкової реформи

Депутат закликала змінити податкову систему на користь бізнесу.

Южаніна: новий Кабмін почав прислухатися до депутатів у питанні податкової реформи
Нина Южанина
Фото: Макс Требухов

Голова комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна заявила, що новий уряд вирішив прислухатися до депутатів і експертної спільноти в питанні податкової реформи.

Про це вона сказала на круглому столі "Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?" в Інституті Горшеніна.

"Буквально віднині ми починаємо зустрічатися в уряді. І я дуже рада, що Володимир Борисович [Гройсман] хоче прислухатися, як ми бачимо реформування Державної фіскальної служби", - заявила Южаніна.

Вона наголосила, що мова йде або про зміну наявних законопроектів, присвячених зміні податкової системи, або про підготовку абсолютно нового проекту.

Южаніна додала, що хоче, щоб податкова система "хоч трохи змінилася на користь бізнесу і підприємницької системи". На її думку, держава зобов'язана відійти від практики напівзаходів.

"Або ми реформуємо насправді, або не реформуємо взагалі і не чіпаємо Податковий кодекс протягом якогось часу", - вважає депутат.

Нагадаємо, що Южаніна і колишній міністр фінансів Наталія Яресько відстоювали різні підходи до проведення податкової реформи. Зараз посаду голови Мінфіну займає Олександр Данилюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram