ГоловнаЕкономікаБізнес

Туреччина відмовилася впускати українські фури до 1 липня

Україна вичерпала квоти на другий квартал.

Туреччина відмовилася впускати українські фури до 1 липня
Фото: segodnya.ua

На кордоні і в портах Туреччини не пропускають транспортні засоби українських автоперевізників.

Як повідомляє Мінінфраструктури України, аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали в другому кварталі квоту разових двосторонніх дозволів не в'їзд. В'їхати на територію Туреччини вони зможуть тільки після 1 липня 2016 року.

Утім, як повідомляє Мінінфраструктури, Україна не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році, домовленості про поквартальне використання ними двосторонніх дозволів діяли лише в 2015 році.

Питання потребує вирішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Україна ініціювала проведення такого засідання в червні 2016 року, але поки що турецька сторона не погодила дату і місце.

Мінінфраструктури рекомендує автоперевізникам утриматися від перевезень з України до Туреччини на підставі двосторонніх дозволів до вирішення проблеми. Зараз перевезення можливі тільки на підставі багаторазових дозволів ЄКМТ (Європейської конференції міністрів транспорту) і ОЧЕС (Організації чорноморської економічної співпраці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram