ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія розгляне скаргу "Нафтогазу" на "Північний потік-2"

Енергетичне співтовариство вважає, що претензії України мусить розглядати ЄС

Єврокомісія розгляне скаргу "Нафтогазу" на "Північний потік-2"
Фото: EPA/UPG

Енергетичне співтовариство, членом якого є Україна, 5 січня направило Європейській комісії скаргу НАК "Нафтогаз України" на будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у повідомленні Енергетичного співтовариства.

"Нафтогаз" у своїй скарзі вказує, що будівництво "Північного потоку-2" порушує норми Енергетичного співтовариства.

Енергетичне співтовариство пояснює, що перенаправило скаргу на підставі норми, яка наказує Європейській комісії розглядати порушення законодавства Євросоюзу одним з його членів.

Російський "Газпром" 4 вересня підписав з європейськими енергокомпаніями зобов'язальну акціонерну угоду щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". Підписання не анонсувалося до останнього моменту. "Газпром" володітиме контрольним пакетом, німецькі E.On і Wintershall, австрійська OMV і англо-голландська Shell отримають по 10%, французька Engie - 9%.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини у Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного у 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram