ГоловнаЕкономікаБізнес

Український суд наклав арешт на захоплені Росією "вишки Бойка"

Бурові установки заарештували вже після їхньої передислокації

Український суд наклав арешт на захоплені Росією "вишки Бойка"
"Петр Годованец"
Фото: blackseanews.net

Печерський районний суд Києва наклав арешт на плавучі бурові установки "Петро Годованець" і "Україна" (так звані "вишки Бойка"). Ці установки належать кримській дочірній компанії "Нафтогазу", їх присвоїла Росія після анексії Криму.

Арешт накладено за клопотанням Генеральної прокуратури 23 грудня 2015 року, йдеться в ухвалі суду, текст якої мають Українські Новини.

Установки заарештовано в рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру у зловживанні посадовими особами Міненергетики, НАК "Нафтогаз України" і "Чорноморнафтогазу" під час їхньої закупівлі.

Нагадаємо, 14 грудня Росія відвела ближче до півострова Крим бурові установки В-312 і В-319 (так звані "вишки Бойка"), які після анексії залишилися на Одеському газовому родовищі. "Петро Годованець" і "Незалежність" перемістили за наказом "голови" окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Таке рішення ухвалили нібито у зв'язку зі складною міжнародною ситуацією.

Насправді екстрена евакуація бурових установок "Чорноморнафтогазу" у російські територіальні води під військовим конвоєм пов'язана з ризиком їхнього арешту за підготовлюваним позовом "Нафтогазу України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram