ГоловнаСвіт

Росія відправила "Тавриду" на місце "вишок Бойка"

МЗС України готує позицію, яка буде офіційно доведена російській стороні

Росія відправила "Тавриду" на місце "вишок Бойка"
Фото: investigator.org.ua

Російська Федерація встановлює переміщену з АР Крим незаконно захоплену нафтовидобувну платформу "Таврида" на місці, де раніше розташовувалися "вишки Бойка".

Про це йдеться в заяві Державної прикордонної служби України, опублікованій на офіційному сайті відомства.

Повідомляють, що біля самопідйомних бурових установок (СПБУ) "Петро Годованець" і "Незалежність", які в 2014 році були незаконно захоплені РФ під час анексії Криму, перебуває незаконно захоплений буксир "Чорноморнафтогазу" "Центавр", який здійснює монтажні роботи.

Держприкордонслужба зафіксувала факт грубого порушення норм міжнародного морського права і закону України "Про виключну (морську) економічну зону України". Міністерство закордонних справ готує позицію, яка буде офіційно доведена російській стороні.

Нагадаємо, 14 грудня Росія відвела ближче до півострова Крим бурові установки В-312 і В-319(так звані "вишки Бойка"), які після анексії залишилися на Одеському газовому родовищі. "Петро Годованець" і "Незалежність" були переміщені за наказом "голови" окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Таке рішення було прийнято нібито у зв'язку зі складною міжнародною обстановкою.

Насправді екстрена евакуація бурових установок "Чорноморнафтогазу" в російські територіальні води під військовим конвоєм була пов'язана з ризиком їх арешту за позовом "Нафтогазу України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram