ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Франція вперше застосувала ракети "повітря-земля" проти ІД в Іраку

Інтенсивність ударів французької авіації по бойовиках ІДІЛ зросла після серії терактів у Парижі

Франція вперше застосувала ракети "повітря-земля" проти ІД в Іраку
Фото: www.1news.az

Авіація Франції у вівторок, 15 грудня, вперше застосувала крилаті ракети "повітря-земля" по позиціях "Ісламської держави" в Іраку, повідомляє агентство РБК із посиланням на Міністерство оборони Франції.

Ударів було завдано по позиціях терористів у районі міста Ель-Каїм на заході Іраку, неподалік від кордону з Сирією.

"Рейд із десятка винищувачів Rafale і Mirage 2000 року, що несуть, зокрема, крилаті ракети SCALP, було здійснено з баз в ОАЕ та Йорданії", - йдеться в повідомленні оборонного відомства Франції.

Уперше Франція використовувала крилаті ракети під час бомбардувань у Лівії в 2011 році.

Франція завдає ударів по ІДІЛ в Іраку і Сирії у складі коаліції під керівництвом США. Згідно з повідомленням Міноборони країни, в цей час в операції задіяні 38 винищувачів. Загальне число французьких військовослужбовців, залучених до операції, сягає 3,5 тис. осіб. З 23 листопада Франція посилила свої сили повітряно-морським угрупованням.

Франція посилила інтенсивність своїх авіаударів проти ІДІЛ після серії терактів у Парижі, відповідальність за які взяли на себе бойовики цієї терористичної організації.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд закликав депутатів британського парламенту схвалити авіаудари Королівських військово-повітряних сил по позиціях "Ісламської держави" в Сирії.

13 листопада в Парижі відбулася серія терактів, в яких загинуло загалом 130 осіб. Нападники розділилися на групи, одна з яких влаштувала вибухи біля стадіону "Стад де Франс" під час футбольного матчу Франція-Німеччина. Також терористи захопили заручників у театрі Bataclan під час концерту Eagles of Death Metal. Члени іншої групи напали на кілька ресторанів і вбили загалом 40 осіб.

Як повідомляли, 14 грудня на півночі Парижа чоловік з ножем напав на вихователя дитячого садочка, стверджуючи, що діє від імені "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram