ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У турецькому аеропорту затримано 8 імовірних бойовиків ІДІЛ

За версією турецької поліції, підозрювані хотіли пробратися до Німеччини під виглядом біженців

У турецькому аеропорту затримано 8 імовірних бойовиків ІДІЛ
Фото: torange.biz

У турецькому аеропорту "Ататюрк" у Стамбулі затримано вісім чоловіків, які планували пробратися до Німеччини, вдаючи з себе біженців.

Як повідомляє турецьке видання Hurriyet, поліція підозрює, що вони можуть бути причетні до терористичного угруповання "Ісламська держава".

При цьому, за даними видання, чоловіки стверджували, що прибули до Туреччини з Марокко як туристи. Вони сказали, що забронювали номер у готелі, але поліція з'ясувала, що жодного резерву у турецьких готелях підозрювані не робили.

Крім того, під час обшуку поліція знайшла у затриманих карту і детальні записи про те, як дістатися до Німеччини. У поліції вважають, що вісім чоловіків під виглядом біженців збиралися дістатися до Німеччини через Грецію, Сербію і Угорщину.

У понеділок, 16 листопада, міністерство внутрішніх справ Марокко повідомляло про затримання чотирьох бойовиків ІДІЛ, які готувалися здійснити теракт у цій країні.

Побоювання щодо загроз терактів з боку ІДІЛ посилилися після того, як у ніч на 14 листопада у Парижі та передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали, за останніми даними, 129 осіб, 352 постраждали. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у передмісті столиці Сен-Дені пролунали три вибухи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram