ГоловнаСвіт

В Афінах антиурядова демонстрація обернулася заворушеннями

Тисячі протестувальників висловили невдоволення прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом.

В Афінах демонстрація, приурочена до 42-ї річниці повстання студентів Політехнічного університету проти військової диктатури ("хунти чорних полковників"), завершилася заворушеннями і сутичками протестувальників з поліцією.

Про це повідомляє euronews.

На вулиці, за різними даними, вийшли від 8 до 16 тис. осіб. Головне гасло демонстрантів - "Хліб, освіта, свобода".

Демонстрація, яка проводиться щорічно, традиційно супроводжується антиурядовими гаслами. Цього року об'єктом гніву маніфестантів став прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас. Після завершення демонстрації у центрі грецької столиці близько 200 осіб вступили в сутички з поліцейськими, які застосували сльозогінний газ.

"Після закінчення мирної демонстрації група протестувальників попрямувала в район Екзархія, до Політехнічного університету, де відбулися сутички з поліцією. У поліцейських летіли камені і пляшки із запальною сумішшю. Щонайменше одного з протестувальників заарештовано", - повідомив кореспондент euronews з місця подій.

Заворушення в Політехнічному університеті в Афінах почалися в листопаді 1973 року і набували для влади все більш загрозливого характеру. 17 листопада того ж року на територію вишу ввели війська і танки. Загинули безліч студентів. Точна кількість досі не відома. Цей інцидент став початком кінця семирічної військової диктатури. Хунту усунули від влади у 1974 році після провалу путчу на Кіпрі.

Нагадаємо, минулого тижня у Греції відбувся загальний страйк проти заходів жорсткої економії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram