ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідство заявило про втечу можливого організатора вбивства Нємцова в ОАЕ

Московський суд заочно заарештував організатора вбивства Нємцова.

Слідство заявило про втечу можливого організатора вбивства Нємцова в ОАЕ
Фото: EPA/UPG

Басманний суд Москви заочно заарештував звинуваченого в організації вбивства Бориса Нємцова, бійця полку внутрішніх військ МВС "Північ" Руслана Мухудінова.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Мухудінову заочно висунули звинувачення в убивстві та незаконному володінні зброєю. Його оголосили у федеральний і міжнародний розшуки.

За версією слідства, Мухудінов передав виконавцям убивства пістолет і автомобіль, який вони використовували для стеження за Нємцовим і в якому зникли з місця злочину.

Слідчі вважають, що Мухудінов міг покинути Росію за чужим паспортом і виїхати в Об'єднані Арабські Емірати.

Адвокат Мухудінова Хаваш Хадісов спростовує його причетність до справи.

"Він фактично не фігурує у справі, не згадується в матеріалах, з якими ми знайомі. Слідство зациклилося на свідченнях Заура Дадаєва і Анзора Губашева, які дали свідчення про якогось загадкового Русіка. Що це за Русік? Ще не з'ясовано", - цитує його "Интерфакс".

У суді відповіли, що проти Мухудінова дали свідчення інші фігуранти.

У липні "Росбалт" із посиланням на слідчих повідомив, що Руслана Мухудінова, можливо, вже немає в живих. Джерела розповіли, що в березні його бачили в Шолковському районі Чечні, коли в Інгушетії вже затримали підозрюваного у виконанні вбивства Заура Дадаєва. Однак через деякий час спецслужби не змогли знайти Мухудінова в його рідній станиці Староглядівській і районах поблизу.

Співголову партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова застрелили кількома пострілами у спину 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. За звинуваченням у вбивстві затримано п'ятьох осіб.

Раніше в листопаді слідство у справі про вбивство Нємцова продовжили до лютого 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram