ГоловнаСвіт

Фюле жорстко відповів на заяву про те, що Росія - жертва тероризму

Колишній єврокомісар нагадав російському депутату про тисячі жертв в Україні

Фюле жорстко відповів на заяву про те, що Росія - жертва тероризму

Колишній єврокомісар Штефан Фюле в Європарламенті нагадав російській делегації і її представникові Олексію Пушкову про агресію РФ проти України. Це сталося після того, як Пушков поскаржився, що Росія стала жертвою терористів, пише "Укрінформ".

"Я хочу відповісти на деякі ремарки пана Пушкова. Він сказав, що зараз ми стоїмо перед спільними загрозами. Я згоден з ним. Але ми не повинні забувати про тисячі жертв в Україні, що стало наслідком очевидного порушення Росією Гельсінського заключного акта. Так, нам треба боротися з тероризмом і екстремізмом. Вони приходять у ЄС не тільки з півдня, але й зі сходу", - сказав Фюле у вівторок під час конференції у Брюсселі.

Пушков є одним з ініціаторів створення міжнародної антитерористичної коаліції. "Я думаю, що цей заклик, безумовно, знайде відгук у Європі, тому що у багатьох держав було вже глухе невдоволення тим, що США відмовляються діяти разом із Росією. Я думаю, Франція, безумовно, повинна відгукнутися, бо вона виявилася першою і головною жертвою терористичних ударів з боку ІД наразі", - заявив Пушков сьогодні у коментарі ТАСС.

Нагадаємо, 31 жовтня в результаті терористичного акту в Єгипті зазнав аварії літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet). Загинули всі 224 людини, які перебували на борту.

ФСБ Росії заявила, що на борту вибухнула бомба потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті. Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram