ГоловнаСвіт

Влада Тунісу повідомила про запобігання великому теракту

За даними МВС Тунісу, бойовиків для здійснення атак готували у Лівії та Сирії

Влада Тунісу повідомила про запобігання великому теракту
Национальная ассамблея Туниса
Фото: EPA/UPG

Влада Тунісу відзвітувала про запобігання великому теракту.

Як повідомляє агентство Рейтер, за підозрою у підготовці теракту затримано 17 осіб.

"Ми зірвали плани проведення масштабного теракту, який терористи мали здійснити цього місяця, щоб привнести хаос у країну. Його цілями мали стати найважливіші об'єкти інфраструктури, готелі, поліцейські відділки і політики", - заявив міністр внутрішніх справ Тунісу Рафік Челлі. За його словами, бойовики готувалися у Лівії та Сирії і чекали наказу, щоб почати атаку.

Раніше Туніс вже зазнавав нападів. Так, 26 червня туристів, які відпочивали на пляжі біля п'ятизіркового готелю поблизу міста Сус, атакував терорист. Нападника - Сейфуддіна Ар-Резкі, студента 1992 року народження, - ліквідували співробітники правоохоронних органів. Жертвами теракту стали 38 осіб, ще близько 40 отримали поранення. Більшість загиблих - британці. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання ІДІЛ.

18 березня в Тунісі переодягнені у військову форму терористи відкрили безладний вогонь у будівлі парламенту країни і захопили заручників у музеї Бардо. Унаслідок нападу загинула 21 людина, більшість загиблих були іноземними туристами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram