ГоловнаСвіт

Charlie Hebdo зобразив на новій обкладинці розстріляного парижанина, який п'є шампанське

Сатиричний журнал засудив теракти, що відбулися у Парижі і його передмісті

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo розмістить на обкладинці свого найближчого номера нову карикатуру на теракти в Парижеі.

Про це повідомляє газета Liberation.

Посиланнями на повідомлення про це у Twitter поділилася автор карикатури, яка публікується під псевдонімом Coco.

На карикатурі зображено чоловіка, який танцює і п'є шампанське, з шістьма кульовими пораненнями. З отворів від куль ллються потоки шампанського, яке він п'є. Картинку супроводжує підпис: "У них є зброя. Та пішли вони, у нас є шампанське!" Номер з цією обкладинкою вийде 18 листопада.

Учора головний редактор Charlie Hebdo презентував іншу карикатуру на теракти в Парижі. На малюнку під назвою "Французи повертаються до нормального життя" зображено примари французів у беретах і з багетами під пахвою, які, ймовірно, символізують парижан.

14 листопада редакція виступила із заявою, в якій засудила теракти, що сталися в Парижі і його передмісті Сен-Дені у ніч з 13 на 14 листопада. У повідомленні йшлося, що команда Charlie Hebdo висловлює обурення і розділяє горе родичів жертв терактів, а також висловлює їм свою підтримку.

Серію терактів у Парижі здійснили бойовики ІДІЛ. Терористи влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, три вибухи прогриміли біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у передмісті столиці Сен-Дені. За останніми даними, загинули 129 людей, понад 300 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram