ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Президент Ірану закликав Олланда "всіма силами" боротися з ІДІЛ

Рухані і Олланд підкреслили важливість переговорів щодо вирішення сирійської кризи

Президент Ірану закликав Олланда "всіма силами" боротися з ІДІЛ
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Життєво необхідно "всіма силами" боротися з терористичним угрупованням ІДІЛ.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухана під час телефонної бесіди зі свої французьким колегою Франсуа Олландом, інформує агентство Рейтер.

Як нагадує агентство, напередодні Париж закликав до створення міжнародної коаліції для знищення ІДІЛ.

"Президент Рухані наполіг на крайній потребі боротися з Даеш (Daesсh - арабський акронім ІДІЛ) і тероризмом усіма силами", - заявило джерело агентства, близьке до президента Франції.

Крім того, як зазначило джерело Рейтер, обидва президенти підкреслили важливість переговорів у Відні, спрямованих на дозвіл сирійського конфлікту.

Зазначимо, що донедавна міжнародна спільнота розглядала Іран як загрозу через його ядерну програму. Країни Заходу підозрювали Тегеран у розробці ядерної зброї.

Іран і "шістка" міжнародних переговірників (США, Великобританія, Франція, Німеччина, Росія і Китай) у ніч на 14 липня досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Найскладніші переговори завершилися ухваленням спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку СБ ООН, США і Євросоюзу. 13 жовтня парламент Ірану схвалив угоду щодо ядерної програми.

Нагадаємо, у ніч на 14 листопада в Парижі та передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали, за останніми даними, 129 осіб, 352 постраждали. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у передмісті столиці Сен-Дені прогриміли три вибухи. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram