ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Олланд закликав світову спільноту до створення широкої коаліції проти ІДІЛ

Французький лідер закликав країни забути про розбіжності перед обличчям терористичної загрози

Олланд закликав світову спільноту до створення широкої коаліції проти ІДІЛ
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд закликав міжнародну спільноту забути про розбіжності і приєднатися до широкої коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми маємо сформувати широку коаліцію, щоб завдати рішучого удару по Даеш (Daesh - арабський акронім "Ісламської держави")", - заявив французький лідер, виступаючи на з'їзді мерів французьких міст.

"Міжнародна спільнота має згуртуватися навколо цієї ідеї. Я дуже добре знаю, що у всіх країн є свої інтереси", - додав він.

Нагадаємо, у ніч на 14 листопада у Парижі та передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали, за останніми даними, 129 осіб, 352 постраждали. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у передмісті столиці Сен-Дені пролунали три вибухи.

Також стали відомі імена деяких безпосередніх виконавців теракту. Крім того, ЗМІ дізналися ім'я імовірного організатора атак - це 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд.

Відповідальність за теракти в Парижі взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram