ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна втратила інтерес до валюти, - НБУ

Протягом квітня не було суттєвих курсових коливань гривні.

Україна втратила інтерес до валюти, - НБУ
Фото: Макс Левин

Пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку в квітні перевищила попит на неї, йдеться в повідомленні Національного банку. Це сталося вперше з вересня минулого року.

Нацбанк пов'язує це зі зниженням попиту на готівкову валюту, який порівняно з березнем знизився в 2,6 разу, а також значними надходженнями іноземної валюти від нерезидентів (майже $ 1,7 млрд).

За таких умов Національний банк зміг купити на міжбанку $ 303,5 млн (в еквіваленті).

НБУ зазначає, що це позитивно вплинуло на динаміку міжнародних резервів, обсяг яких, за оперативними даними, збільшився в квітні на 1,7% і перевищив $ 31,66 млрд.

Регулятор також зауважує, що протягом квітня не було суттєвих курсових коливань гривні.

Так, за безготівковими операціями вона знецінилася щодо долара на 0,05% - до 8,0354 грн/дол., а за операціями з продажу готівкового долара зміцнилася на 0,03% - до 8,0405 грн/дол.

За офіційним курсом гривня щодо долара у квітні знецінилася на 0,04% - до 7,9899 грн/дол., а щодо євро і російського рубля зміцнилася на 0,28% (10,5698 грн/євро) і 0,43% (2,7155 грн/10 рублів) відповідно.

Нагадаємо, вже більш ніж три місяці Нацбанк не виходить на міжбанк для підтримки курсу гривні, лише купуючи на ньому валюту для нарощування резервів. У березні з цією метою придбали понад $ 150 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram