Мінкультури додало до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України чотири нових позиції.
Про це повідомила пресслужба Мінкультури.
До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України увійшли:
- Традиції приготування та споживання каші “Зозулі” на Вінниччині;
- Традиція приготування затірки у селі Крива Лука на Донеччині;
- Кавова традиція кримських татар;
- Агир ава ве Хайтарма – традиційний танець кримських татар.
Таким чином, громади мають вжити заходів щодо врахування рекомендацій та пропозицій Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Мінкультури щодо забезпечення охорони елементів нематеріальної культурної спадщини.
- Традицію Щедрого вечора в Україні внесли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
- Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України поповнили традиція і технологія виготовлення Обухівського “шитого” рушника та традиція приготування й споживання пісних голубців з картоплею.