ГоловнаКультура

ХI Книжковий Арсенал представить 1300 новинок 77 українських видавців

Фестиваль пройде 22-25 червня в Мистецькому арсеналі.

ХI Книжковий Арсенал представить 1300 новинок 77 українських видавців
Фото: 18000.com.ua

ХI Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" представить 1300 книжок, що вийшли протягом останнього року, від 77 українських видавництв. Про це повідомляє Читомо.

Фестиваль представить новинки в 11 категоріях. Найбільша кількість книжок представлена у категоріях "Українська художня література", "Нон-фікшн", "Зарубіжна художня література", "Дитячі ігрові книжки". За рік зменшилася кількість видань у категорії "Дитяча проза та поезія" та "Підліткова література", проте збільшилася кількість видань у розділі "Книжки про війну". Майже незмінними залишилися категорії з виданнями "Мистецькі видання", "Графічна проза" та "Поезія".

Найбільше книжок до фестивалю надали видавництва “Vivat”, "Видавництво Старого Лева", "Ранок" та "Клуб сімейного дозвілля".

Нагадаємо, 11-й Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал триватиме з 22 червня по 25 червня. Цьогоріч операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні ("Сенс", "Книжковий Лев", "Закапелок"). Оператором секції "Арткнига" стане Довженко-Центр в рамках міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом. Такі зміни організатори пояснюють тим, що, в умовах війни, через проблеми із логістикою та вимогами безпеки, фестиваль буде значно меншим за масштабом. Через зміни в організації ярмаркової частини фестивалю, кілька видавництв відмовились від участі в ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram