ГоловнаКультура

Заступниця міністра культури, молоді та спорту Подоляк подала у відставку

Подоляк "не бачить сенсу ще півроку чи рік реорганізовувати недореорганізоване міністерство".

Заступниця міністра культури, молоді та спорту Подоляк подала у відставку
Ирина Подоляк
Фото: Макс Требухов

Заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк написала заяву про відставку за власним бажанням.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

"Я прийняла запрошення Володимира Бородянського працювати в міністерстві, бо бачила цю мету у формуванні глибинної суспільної взаємодії, заснованої на цінностях свободи, моральності, загального блага, гідності та межової чесності", - написала Подоляк.

Тепер же вона "не бачить сенсу ще півроку або рік реорганізовувати недореорганізоване міністерство". Подоляк також зазначила, що вважає реорганізацію міністерства "стратегічною помилкою, яка відіб'ється на звичайних людях".

"Дві найбільші тривоги, які залишаються зі мною і мобілізують - це реінтеграція і мова. Але, як будемо жити і робити своє, будемо мати таку державу, яку збудуємо і на яку заслуговуємо, а все інше і всі інші - лише малюнки паличкою на березі океану - хвиля змиє" , - додала Подоляк.

Фото: facebook.com/iryna.podolyak

Нагадаємо, Подоляк - колишній народний депутат і заступник голови парламентського комітету з питань культури і духовності Ради 8-го скликання, раніше очолювала департамент культури Львівської міськадміністрації. Ініціатор закону про державну мову та змін до закону про культуру в частині про конкурсні призначення директорів закладів культури.

Коли Бородянський очолив об'єднане на базі Мінінформполітики Міністерство культури, молоді та спорту, Подоляк стала його заступницею.

Читайте також її інтерв'ю LB.ua від 2017 року "Чи це та культурна політика, за яку ми стояли на Майдані, – під сценою і на сцені?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram