ГоловнаКультура

Кінотеатр "Київ" у непридатному для використання стані, - КМДА

Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук провів експертизу будівлі.

Кінотеатр "Київ" у непридатному для використання стані, - КМДА
Фото: Макс Требухов

Будівля кінотеатру "Київ" зараз у непридатному для використання за призначенням стані. Про це повідомляє пресцентр КМДА з посиланням на Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук.

"З огляду на це, найближчим часом планують провести виїзне засідання Комісії з питань власності в приміщенні самого кінотеатру, де обговорять подальші дії з порятунку будівлі", - сказано в повідомленні.

За словами директора КП "Київкінофільм" Дениса Хомича, обстеження показало, що приміщення нищівно експлуатували роками, сюди не вкладали ні копійки, а відвідувачі щодня були в небезпеці.

"Дах у жахливому стані, цвіль на стелі, пожежні виходи замуровані, а в підвалі руйнуються несучі конструкції. Старий орендар не допускав представників міських служб до огляду всіх приміщень. Це стало можливим тільки після того, як орендар звільнив будівлю кінотеатру", - цитує пресслужба Хомича.

За результатами обстеження Науково-дослідного інституту, в будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації. Металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації людей у разі пожежі, за площею сходової клітки на вихід ззовні облаштовано приміщення.

Дирекція "Київкінофільму" заявила, що хоче, щоб кінотеатр якомога швидше знову прийняв відвідувачів і проводив кінофестивалі. Тому запрошує до обговорення подальших дій депутатів-членів комісії і ЗМІ.

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" закрили на інвентаризацію ще 7 червня. 

Упродовж 20 років комплекс був у користуванні ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ". На початку 2019 року стало відомо, що колишньому орендарю кінотеатру не продовжили термін оренди.

Оскільки Департамент комунальної власності Києва не попередив орендаря про свої наміри не продовжувати термін оренди, що є незаконним, колишня дирекція кінотеатру подала проти КМДА позов у суд.

У травні КМДА підписала договір з компанією "Сінема Центр" про оренду приміщень кінотеатру "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram