ГоловнаКультура

Фестиваль молодого українського кіно "Кіноогляд" відкрив прийом заявок на участь

Кінофестиваль відбудеться в київському Будинку кіно з 12 по 14 вересня.

У київському Будинку кіно з 12 по 14 вересня відбудеться фестиваль молодого українського кіно "Кіноогляд".

Проєкт спрямовано на відкриття нових імен в українському кіно серед студентів, випускників і молодих режисерів. У програмі фестивалю буде національний конкурс короткого метра, міжнародна позаконкурсна програма, присвячена соціальним питанням України та світу, а також освітня платформа для любителів і представників кіноіндустрії.

У рамках національної конкурсної програми "Кіноогляду" передбачено гран-прі від журі фестивалю, а також глядацьке голосування в чотирьох категоріях: ігрове, документальне, анімаційне та експериментальне кіно. Подати заявку на участь в нацконкурсі можна до 15 серпня 2019 року за посиланням.

У програмі освітньої платформи будуть майстер-класи, презентації, зустрічі та обговорення з експертами кіноіндустрії, а також спецподії, які організатори поки що тримають у секреті.

Організатори фестивалю зазначають, що для молодих кінематографістів відкриється можливість знайти свою аудиторію та налагодити професійні зв'язки.

Фестиваль "Кіноогляд" організовує громадська організація "СУК" (Сучасне українське кіно) за підтримки Українського культурного фонду. 

Нагадаємо, з 4 по 8 вересня в Києві в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтв Linoleum 2019. Тема фестивалю цього року - "Точки дотику", заявлено три конкурсні програми: міжнародна, українська та комерційна анімація. За призи боротимуться 87 анімаційних фільмів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram