ГоловнаСуспільствоЖиття

Окружний адмінсуд Києва скасував зупинку забудови в Протасовому Яру

Активісти сподіваються анулювати дозвіл на будівництво.

Окружний адмінсуд Києва скасував зупинку забудови в Протасовому Яру
Фото: Едвард Скрипник

Окружний адмінсуд Києва зупинив рішення департаменту КМДА, що зупиняло забудову Протасового Яру. Про це повідомили журналісти програми "Наші гроші".

Ухвалу про забезпечення позову 23 липня прийняла суддя Вікторія Аверкова. Рішення суду означає, що ануляція контрольної картки об'єкта нечинна і забудовник знову може встановити паркан "на період виконання підготовчих робіт будівництва житлово-офісно-торгового комплексу з готелем і паркінгом".

Ануляцію картки зупинено до набуття чинності судового рішення у справі забудовника ТОВ "Дайтона Груп" проти Департаменту благоустрою КМДА. Забудовник вимагає скасувати рішення КМДА від 1 липня про демонтаж паркану, побутових вагончиків і обладнання.

Суд прийшов до висновку, що невжиття заходів забезпечення позову дійсно може призвести до безповоротної втрати (пошкодження) майна фірми і необхідності додаткових витрат (загалом 274 тис. гривень), а також неможливості належного виконання зобов'язань перед ТОВ "Бора".

Суд зазначив, що забезпечення позову в цій справі фактично не вирішує спору по суті, а скероване на збереження нинішнього становища ТОВ «Дайтона Груп» до остаточного вирішення цієї справи.

"Ми чекали на це, і це сталося. Суддя Аверкова зупинила рішення департаменту благоустрою КМДА про анулювання картки. Якщо прийдемо на суд - отримаємо непогану альтернативу скасованій картці - відновимо дію розпорядження ДАБІ на заборону будівельних робіт", - сказано в коментарі до рішення суду.

Сьогодні активісти - противники забудови прийшли на акцію до Шостого апеляційного суду Києва, який розглядає апеляцію на дозвіл будівельних робіт у Протасовому Яру.

Нагадаємо, місцеві жителі виступають проти забудови території та продовжують цілодобове чергування в установлених наметах, очікуючи засідання містобудівної ради 4-5 липня, де, як гадають, розглянуть скасування містобудівних умов і повернення Протасовому Яру статусу зеленої зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram