ГоловнаКультура

Помер актор Ріп Торн, який зіграв агента Z у фільмі "Люди в чорному"

За свою 60-річну кар'єру він знявся більш ніж у 100 фільмах і серіалах.

Помер актор Ріп Торн, який зіграв агента Z у фільмі "Люди в чорному"
Рип Торн
Фото: wikimedia.org

Знаменитий голлівудський актор Ріп Торн помер у вівторок, 9 липня, у своєму домі в штаті Коннектикут (США). Зірці культового фільму "Люди в чорному" було 88 років.

Про це повідомляють західні ЗМІ.

За свою 60-річну кар'єру в кінематографі Торн знявся більш ніж у 100 фільмах і серіалах, у тому числі й у двох перших частинах "Людей в чорному", де він виконав роль голови агентства "ЛВЧ", агента Z.

Справжнє ім'я актора Елмор Руал Торн-молодший. Він народився 6 лютого 1931 року в Техасі. Після закінчення університету Торн вирушив автостопом підкорювати Голлівуд.

Серед інших відомих проектів за участю Торна - комедії "Без почуттів", "Підняти перископ", а також "Марія Антуанетта", де Торн дуже характерно виконав роль французького короля Людовика XV.

1983 року Торна номінували на "Оскар" як найкращого актора другого плану за роль у фільмі "Крос-Крік", але перемогу тоді здобув Джек Ніколсон за картину "Мовою ніжності". А 1996 року Торн отримав телевізійну премію "Еммі" за роль у комедійному серіалі "Шоу Ларрі Сандерса".

Нагадаємо, в червні в Каліфорнії у віці 75 років помер американський актор Макс Райт, відомий за роллю Віллі Таннера в комедійному серіалі "Альф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram