ГоловнаКультура

До Дня дикої природи з'явився "Квантовий стрибок бурого ведмедя"

Хижак зображений в образах Єдинорога, Сімпсона і Росомахи.

Слідом за "Квантовим стрибком" Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка з'явився "Квантовий стрибок бурого ведмедя".

Про це повідомляє Всесвітній фонд природи в Україні.

"Поки Квантовий стрибок вже зробили Шевченко, Франко і Леся Українка, на честь Дня дикої природи - 3 березня - свій стрибок зробив і бурий ведмідь. Він, Ursus arctos - найбільший хижак в Україні", - йдеться в повідомленні фонду в Facebook.

У фонді подякували автору "Квантового стрибка Шевченка" Олександру Грєхову за натхнення і зазначили, що ведмідь - "сильний і небезпечний, з довгими кігтями як у Росомахи; турботлива і відчайдушна мати, просто як Мардж Сімпсон". Але водночас, "ведмідь - вразливий звір, який любить смачно поїсти і якого потрібно захищати від зникнення".

І "якщо не почати діяти, то цей хижак може стати справжнім єдинорогом - і про нього наші нащадки будуть дізнаватися з казок", додали в WWF.

Як повідомлялося, на підтримку виставки "Квантовий стрибок Шевченка", яку зіпсували в Київському метро, київський панк-художник Влад Корнюк вирішив намалювати знаменитого українського письменника і громадського діяча Івана Франка в образі супермена.

Раніше Ілюстратор видання The Devochki Леся Мазаник створила набір постерів із зображенням української поетеси Лесі Українки в неординарних образах. На плакатах знаменита українська письменниця і поетеса постала в образах Фріди Кало, Мерілін Монро, Одрі Гепберн, Нефертіті, Анни Вінтур, Королеви Єлизавети, Диво-жінки і самого Тараса Шевченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram