ГоловнаКультура

У другої бієнале молодого сучасного мистецтва буде три куратори

Бієнале пройде в Харкові в 2019 році.

У другої бієнале молодого сучасного мистецтва буде три куратори
Борис Филоненко
Фото: IST Publishing

Друга національна бієнале молодого сучасного мистецтва, яка пройде в Харкові наступного року, отримала трьох кураторів, обраних у результаті конкурсного відбору.

Як повідомляють організатори, кураторами бієнале будуть Борис Філоненко (Харків), Дарина Скринник-Миська і Анастасія Євсєєва (Львів).

Над освітньою програмою бієнале працюватиме Катерина Филюк, одна з трьох кураторок, які працювали над попередньою бієнале, що пройшла в Києві в 2017 році.

Дитячу програму координуватиме Микола і Марія Коломійці, засновники студії Aza Nizi Maza.

Куратора паралельної програми поки що не вибрали.

Спільне бачення та формати співпраці куратори розроблять у листопаді на спеціальній зустрічі.

Троє обраних кураторів були визначені в результаті конкурсу, куди подавали заявки і власні концепти майбутньої бієнале. У конкурсній комісії засідали Оксана Баршинова, Павло Гудімов, Влодко Кауфман, Тетяна Тумасян, Олена Червоник, Павло Маков і Михайло Рашковецький.

Концепт, який запропонував Борис Філоненко, має робочу назву "Здається, я заходжу в наш сад". "Рішення наглядати за садом було проявом упевненості в найтемніші часи, - каже Філоненко. - Коли картина світу ламається остаточно, а дія здається неможливою, ми все ще здатні налагодити стан справ - наглядати за садом". Бієнале молодого українського сучасного мистецтва вперше провели в Мистецькому Арсеналі в Києві. Очікують, що вона проходитиме кожного разу в різних містах України та на базі різних інституцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram