ГоловнаСуспільствоЖиття

Вчительку харківської школи, яка не дала дитині шматок торта, звільнили

Вона продовжує працювати на півставки у Харківському національному педагогічному університеті.

Вчительку харківської школи, яка не дала дитині шматок торта, звільнили
Фото: facebook/Мар'яна П'єцух

У Харкові звільнили вчительку Наталію Толяренко, яка не дозволила з'їсти шматок торта шестикласниці за те, що її батьки не здали гроші на "солодкий стіл".

Про це місцевий сайт 057.ua повідомила директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

"Сьогодні розпочався освітній процес, до занять Наталія Толяренко не приступила. Зараз уроки інформатики веде інший вчитель. Я вважаю, що неприпустимо, коли така людина вчить дітей і готує вчителів", - розповіла вона.

Толяренко також виключили з батьківського комітету. Зараз вона продовжує працювати на півставки у Харківському національному педагогічному університеті ім. Сковороди. За словами ректора університету, підстав звільняти співробітницю немає.

"Як до доцента - у мене немає до неї претензій. Інцидент стався в школі. Свою провину Наталія визнала. В університеті ми провели збори, поговорили з доцентами, пояснили ситуацію. Ми вчимо добром", - зазначив ректор ХНПУ ім. Григорія Сковороди Іван Прокопенко.

Як повідомляли раніше, класну керівницю, яка також перебувала на "солодкому столі", звільнили від класного керівництва, але вона продовжує працювати у школі.

Нагадаємо, інцидент у харківській школі №151 стався 19 жовтня. Вчителька в присутності всього класу присоромила дівчинку за те, що її батьки не здали гроші на торт. Також вона не дозволила дитині покинути клас до закінчення заходу. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Страх і ненависть батьківських комітетів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram