ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Києва оголосила про підозру матері, яка втопила своїх дітей в озері

Дії 36-річної жінки кваліфіковані за статтею "умисне вбивство".

Прокуратура Києва оголосила про підозру матері, яка втопила своїх дітей в озері
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

За погодженням Київської місцевої прокуратури №2 матері двох малолітніх дітей, тіла яких уранці 28 жовтня виявили в озері на Позняках, оголошено підозру в умисному вбивстві.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

Крім того, в Дарницький райсуд Києва прокурором було внесено клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Дії 36-річної жінки кваліфіковано за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей).

Повідомлення про зникнення п'ятирічного хлопчика і шестирічної дівчинки надійшло правоохоронцям увечері 26 жовтня від чоловіка. За його словами, колишня дружина пішла з дому разом з їхніми спільними дітьми і не виходить на зв'язок. Жінку за орієнтуванням виявили наступного дня на трасі Київ-Чернігів у неадекватному стані. Вона розповіла, що втопила дітей в озері на території Дарницького району столиці та намагалася накласти на себе руки.

Поліцейські почали відпрацювання території навколо озера і виявили у воді біля берега носовичок і кілька цукерок, які, ймовірно, належали зниклим дітям. Уранці наступного дня водолази і співробітники ДСНС продовжили пошуки та виявили тіла утоплених дітей.

У неділю, 28 жовтня, на місці трагічної загибелі хлопчика і дівчинки з участю підозрюваної було проведено слідчий експеримент. Також у рамках слідства буде призначено судові експертизи, в тому числі психіатричну експертизу для встановлення осудності жінки.

До вирішення питання про обрання запобіжного заходу затримана перебувати в ІТТ. Причини її вчинку встановлює слідство. Перебіг розслідування взято на особливий контроль.

Нагадаємо, на початку жовтня в Сумській області було передано в суд справу батьків, які побили чотирирічну доньку до смерті.

У серпні в СІЗО Дрогобича раптово помер чоловік, якого затримали за вбивство власного сина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram