ГоловнаСуспільствоПодії

600 людей евакуювали з універмагу "Україна" в Києві через "мінування"

Небезпечних предметів не виявили.

600 людей евакуювали з універмагу "Україна" в Києві через "мінування"
Фото: Макс Требухов

У Києві поліція евакуювала універмаг "Україна" через повідомлення про мінування. В результаті перевірки небезпечних предметів не виявили. Про це повідомили в столичній поліції.

Відзначається, що повідомлення про замінування торгового центру в Шевченківському районі надійшло поліцейським близько 13 години.

"На місці працювали поліцейські, кінологи і вибухотехніки. Під час огляду з приміщення евакуйовано близько 600 осіб. В результаті перевірки небезпечних предметів не виявлено", - повідомили в поліції.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора поліція затримала чоловіка, який "мінував" Амурський міст в Дніпрі. Раніше поліція затримала 60-річного мужчину, що "мінував" станцію київського метро, який вже має судимість за неправдиве повідомлення про мінування.

У серпні в Нацполіції заявили, що з початку року в Україні було зафіксовано в два рази більше "мінувань", ніж за весь 2017 рік. Незалежно від мотивів "телефонних терористів", їх дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років. "Анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram