ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала чоловіка, який "мінував" Амурський міст у Дніпрі

Через повідомлення про вибухівку ввечері 26 жовтня рух по мосту зупиняли на дві години.

Поліція затримала чоловіка, який "мінував" Амурський міст у Дніпрі
Амурский мост
Фото: ru.wikipedia.org

Поліцейські затримали 32-річного чоловіка, який повідомив про "замінування" Амурського мосту в місті Дніпро. Про це повідомили у Нацполіції області.

"За такі жарти затриманому чоловікові загрожує позбавлення волі строком від 2 до 6 років", - йдеться у повідомленні.

Через повідомлення про вибухівку ввечері 26 жовтня рух транспорту по мосту зупиняли на дві години. Після обстеження автомобільного та залізничного ярусів мосту жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

За цим фактом інформацію занесено до ЄРДР, відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Раніше поліція затримала 60-річного чоловіка, який "мінував" станцію київського метро і вже має судимість за неправдиве повідомлення про мінування.

Зазначимо, у серпні в Нацполіції заявили, що з початку року в Україні було зафіксовано удвічі більше "мінувань", ніж за весь 2017 рік. Незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років. "Анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram