ГоловнаКультура

На червоній доріжці Каннського кінофестивалю заборонять робити селфі

Зміни також торкнуться розкладу показів для преси.

На червоній доріжці Каннського кінофестивалю заборонять робити селфі
Актриса Ева Лонгория
Фото: EPA/UPG

Директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо розповів про зміни, які очікують фестиваль у цьому році.

Як він розповів в інтерв'ю журналу Le film français, цьогоріч у Каннах повністю заборонять робити селфі на червоній доріжці під час прем'єр.

"Селфі призводять до постійного позачасового розладу", - цитує Фремо журнал "Сеанс". На його думку, селфі суперечить самій ідеї червоної килимової доріжки - знімки на телефон знищують величність Каннського фестивалю, а, крім того, збільшують час, який необхідний для того, щоб дійти до залу.

Раніше Фремо вже намагався заборонити селфі на червоній доріжці, але безуспішно.

Ще одна зміна торкнеться розкладу показів. Раніше представники преси дивилися конкурсні фільми першими, перед прем'єрою. З цього року покази для журналістів і критиків проходитимуть або паралельно з прем'єрою, або наступного дня після прем'єри. Таке рішення зумовлене тим, що погані рецензії та відгуки псують настрій творцям фільмів, коли ті йдуть червоною доріжкою своєї прем'єри в Каннах. Окрім того, такою зміною дирекція фестивалю хоче повернути "блиск вечірнім прем'єрам".

Нагадаємо, цього року в конкурс Каннського кінофестивалю не братимуть фільми, які не будуть потім виходити у французький прокат (наприклад, фільми, права на які - у компанії Netflix).

71-й Каннський кінофестиваль пройде з 8 по 19 травня. Журі очолить Кейт Бланшетт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram