ГоловнаКультура

Українські кіновиробники зможуть створювати понад 120 кінострічок на рік, - Порошенко

Президентське подружжя зустрілося з французьким актором Жаном Рено.

Президент Петро Порошенко сподівається на виробництво в Україні не менш ніж 120 кінофільмів на рік. Про це він заявив під час зустрічі з французьким актором Жаном Рено, повідомляє прес-служба голови держави.

Зазначають, що в четвер Порошенко з дружиною Мариною Порошенко зустрівся з французьким актором Жаном Рено, який бере участь в українсько-французькому фільмі "Останній крок", що підтримується коштами державного бюджету.

Фото: president.gov.ua

Президент зазначив, що на цей момент значно побільшало фільмів, вироблених в Україні. Їх кількість подвоїлася за останні два роки.

"Він також зазначив, що у 2016 році були зняті і вийшли на екрани 35 нових українських фільмів - це найбільша кількість за час незалежності. Голова держави висловив сподівання, що українські кіновиробники зможуть створювати більш ніж 120 кінострічок на рік", - йдеться в повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості участі Рено в українсько-французькому фільмі "Останній крок" і висловив упевненість, що цей новий український фільм матиме великий успіх.

"Ваша участь (у фільмі) буде хорошою рекламою для України", - сказав Президент.

У свою чергу Рено розповів президентському подружжю, що відвідав українські Карпати, де проходила частина зйомок, і вражений красою природи. Актор також вважає, що зараз кінопродюсери повинні звернути більшу увагу на Україну для зйомок фільмів.

Фото: president.gov.ua

"Дуже важливо мати здатність розповідати історії країни. Це дуже важливо, оскільки це певним чином об'єднує, цементує людей, які можуть бачити свою історію", - зазначив актор.

Порошенко зазначив, що торік ініціював зміни в українське законодавство, які передбачають низку преференцій для виробництва кіно в Україні.

Він підкреслив, що підписав закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні", який передбачає нові форми фінансової підтримки розвитку кіноіндустрії в Україні, зокрема надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених суб'єктом кінематографії при виробництві фільму.

Нагадаємо, українська анімація "Вкрадена принцеса" за перший вікенд зібрала майже 21,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram