ГоловнаКультура

В Одесі пройде міжнародний фестиваль фотографії Odesa Photo Days

На фестивалі прочитає лекцію фотограф Magnum Photos Алек Сот.

В Одесі пройде міжнародний фестиваль фотографії Odesa Photo Days
Фото: Odesa Photo Days

Наприкінці квітня в Одесі пройде фестиваль фотографії Odesa Photo Days, у рамках якого пройдуть виставки, лекції, дискусії та портфоліо-рев'ю.

Як повідомляють організатори, цього року фестиваль, який раніше проходив як частина подвійної події - в Одесі та Батумі, - починає самостійне життя.

Odesa Photo Days існує з 2015 року. Цьогоріч організатори вперше оголосили міжнародний open-call на участь в основній експозиції та отримали понад 200 заявок з 40 країн світу.

Куратор і директор фестивалю - Катерина Радченко.

Цього року в рамках Odesa Photo Days пройде лекція фотографа Magnum Photos Алека Сота "Простір між нами".

Під час лекції Алек Сот розповість про еволюцію своєї творчості на прикладі серій робіт. Особливу увагу він приділить портрету, специфіці роботи з людьми і способам привернення уваги до зображення.

Алек Сот у власній манері продовжує американську традицію дорожньої фотографії, розпочату Робертом Франком і Стівеном Шором.

Алек Сот - фотограф, який народився і живе в Міннеаполісі, штат Міннесота. Його фотографії демонструвалися на численних персональних і групових виставках. Роботи зберігаються у великих публічних і приватних колекціях, у тому числі в Музеї сучасного мистецтва Сан-Франциско і Музеї образотворчого мистецтва в Х'юстоні. Алек Сот - автор 25 фотокниг. Знімав для New York Times, Fortune та Newsweek. Одержувач численних стипендій і нагород, включаючи стипендію Гуггенхайма в 2013 році. У 2008 році Сот став членом Magnum Photos і відкрив власну видавничу компанію Little Brown Mushroom.

Odesa Photo Days пройде з 25 по 29 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram