ГоловнаКультура

Голова Одеської ОДА Максим Степанов призначив Ройтбурда директором Художнього музею

Контракт з художником підписали на 5 років.

Голова Одеської ОДА Максим Степанов призначив Ройтбурда директором Художнього музею
Александр Ройтбурд
Фото: Макс Левин

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов призначив художника Олександра Ройтбурда директором Одеського художнього музею. Контракт з Ройтбурдом підписано на 5 років.

Про це LB.ua повідомили в ОДА.

За цей час новопризначений директор зобов'язується зробити ремонт у приміщеннях і привернути до музею увагу нових відвідувачів.

Губернатор Максим Степанов заявив, що вибір не стояв - призначати чи ні. Затвердження кандидата, який переміг на конкурсі, вимагає закон.

"Людина, яка пройшла конкурс і представила свою програму, повинна бути призначена на посаду, - заявив Степанов. - Я вірю, що Одеса дійсно стане культурним центром. Не тільки України, а й усієї Європи. Про це багато говорять, але коли доходить до справи, залишаються тільки розмови. Ми починаємо сьогодні, просто тут, з Художнього музею".

"Я радий, що, незважаючи на той жах і ту кількість бруду, яку вилили мені на голову абсолютно неаргументовано, сьогодні прийнято справедливе і законне рішення. Я дуже вдячний губернатору за підтримку і вольові дії", - прокоментував своє призначення Олександр Ройтбурд. Свою підтримку призначенню художника висловив міністр культури Євген Нищук: "Російська ескалація відбувається не тільки на сході країни. На жаль, деякі люди підтримують цей рух усередині країни. І дуже прикро, що цей процес ініціюють депутати облради. Добре, що є українські патріоти, я хочу подякувати одеському губернатору за позицію і рішення. Не можна дозволяти сепаратистським настроям знищувати майбутнє українського мистецтва".

Нагадаємо, відомий художник Олександр Ройтбурд переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею 6 грудня, і, за процедурою, обласна рада мала його призначити, однак не зробила цього.

У той самий час лист на підтримку художника тоді підписали півсотні діячів культури і мистецтва та журналісти, у тому числі Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Наталка Влащенко і Анатолій Криволап, які закликали голову Одеської ОДА призначити Ройтбурда директором. Окремо з підтримкою виступили українські музейники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram