ГоловнаСуспільствоПодії

Консульство РФ в Одесі "замінували"

300 людей евакуювали.

Близько 8:00 ранку 18 березня в поліцію надійшло анонімне повідомлення про замінування генконсульства РФ в Одесі, яке розташоване на території Гагарінського плато. Про це повідомив начальник управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Півтора десятка співробітників поліції перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства РФ.

За словами правоохоронців, проїзд через кордон можуть здійснювати тільки жителі довколишніх будинків.

Представників радикальних громадських організацій біля будівлі генконсульства немає. При цьому за зоною перекриття стоять два автозаки.

Пізніше в МВС повідомили, що під час обстеження території вибухонебезпечних предметів не виявили.

Під час проведення заходів було евакуйовано близько 300 осіб. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 16 березня було оприлюднено заяву МВС України, в якій повідомлялося, що 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі і Львові не буде передбачати доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram