ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові на хабарі у 105 тис. грн затримали голову райадміністрації

За ці гроші чоловік обіцяв не перешкоджати підприємницькій діяльності.

У Львові на хабарі у 105 тис. грн затримали голову райадміністрації
Тарас Гнида
Фото: zaxid.net

У п'ятницю, 16 березня, на хабарі у 105 тис. грн затримали голову Залізничної райадміністрації Львова Тараса Гниду. Про це повідомляє місцевий ресурс ZAXID.NET.

У Львівській міськраді заявили, що на час розслідування чиновника відсторонили від посади.

Департамент захисту економіки Нацполіції повідомив, що мова йде про 105 тис. грн, які Тарас Гнида вимагав за неперешкоджання підприємницькій діяльності.

"Неправомірну вигоду вимагав і отримував за невтручання в господарську діяльність суб'єктів господарювання, що працюють на території району, та за працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні Департаменту захисту економіки Нацполіції.

У відомстві додали, що факт вимагання посадовою особою 105 тис. грн хабара задокументували.

"Зловмисник зазначив, що зазначена сума повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру. Правоохоронці вилучили квитанцію про проведення розрахунків за послуги на зазначену суму, яку чиновник отримав як хабар. Крім квитанції додатково вилучили і гроші", - уточнили в поліції.

У цій справі тривають процесуальні заходи, зокрема Тарасу Гниді мають обрати запобіжний захід. За вимагання хабара чиновнику загрожує позбавлення волі до десяти років.

Зазначимо, що Тарас Гнида працював головою Залізничної райадміністрації з грудня 2017 року. До того часу він два роки був керівником Франківської райадміністрації Львова.

Нагадаємо, раніше мера Сколе у Львівській області засудили до 6,5 років в'язниці за хабар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram