ГоловнаКультура

Фото дня. Зал Одеського художнього музею з роботами Реріха, Серебрякової і Кандинського

Обласна рада досі не затвердила призначення нового директора.

В Одеському художньому музеї протікає дах.

Про це свідчить фото, викладене Олександром Ройтбурдом у його фейсбуці. На фото зображено один із залів музею, де висять роботи Миколи Реріха, Василя Кандинського, Кузьми Петрова-Водкіна і Зінаїди Серебрякової.

Зазначимо, що збереження і експозиція таких робіт вимагають відповідних умов, температурного режиму та режиму вологості.

Фото: Фейсбук Олександра Ройтбурда

Нагадаємо, що Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею наприкінці 2017 року. Водночас, згідно із законом, його призначення повинна затвердити Одеська обласна рада, яка досі цього не зробила. Крім Ройтбурда, на пост претендували колишній директор музею Віталій Абрамов та його заступник Сергій Сєдих.

Сесію облради призначено на 7 березня. До цього щодо питання призначення Ройтбурда збиралася профільна комісія. Водночас проти призначення Ройтбурда виступає депутат облради від "Опозиційного блоку" Віталій Саутенков і члени Спілки художників Одеси.

За призначення Ройтбурда виступають митці, інтелектуали та культурні менеджери Одеси. Художник Матвій Вайсберг у своєму фейсбуці заявив, що він з колегами подарує по картині Одеському художньому музею, щойно стане директором Ройтбурд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram