ГоловнаКультура

Рада дозволила віддати ще кілька ділянок під музей революції

Меморіал розміститься в декількох будівлях.

Рада дозволила віддати ще кілька ділянок під музей революції
Фото: ЦЕНЗОР

Верховна Рада дозволила виділення додаткових земельних ділянок у Києві для будівництва Музею-меморіалу "Революції гідності".

За прийняття в цілому законопроекту №6659 проголосували 255 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни внесено в закон "Про регулювання містобудівної діяльності".

Згідно з ч. 3 ст. 24 закону, в разі відсутності плану зонування або ДТП передача земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним або юридичним особам забороняється.

Ухвалений закон встановлює, що дія цих норм не поширюється на земельні ділянки, надані в користування Музею-меморіалу "Революції гідності".

Закон забороняє подальшу зміну власника (користувача) цих земділянок і передачу їх в оренду і/або суборенду.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено: згідно з концепцією створення меморіально-музейного комплексу, планують, що його територія буде складатися з декількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, яка перебуває в постійному користуванні державного підприємства "Готель "Україна".

Нагадаємо, рік тому Рада дозволила виділення земділянки на алеї Героїв Небесної сотні (Інститутська, 3) для будівництва Музею-меморіалу "Революції гідності". Пізніше Київрада виділила 1,22 га під музей Революції гідності.

У червні минулого року міністр культури Євген Нищук говорив, що Музей Революції гідності розміститься в Будинку профспілок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram