ГоловнаКультура

Мінкультури оголосило конкурс на проект музею Революції Гідності

Результати запрезентують 20 лютого і в липні 2018 року.

Мінкультури оголосило конкурс на проект музею Революції Гідності
Фото: EPA/UPG

Міністерство культури оголосило конкурс на найкращу проектну пропозицію для об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності".

Про це повідомив міністр освіти і науки Євген Нищук.

"Ми оголошуємо початок конкурсу", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Учасники конкурсу повинні подати проектну пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, розробити проектну пропозицію будівлі музею Революції Гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Ділянка проектування меморіально-музейного комплексу розташована в центральній частині Києва, на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Конкурс буде проводитися анонімно, у два тури, з відкритою попередньою кваліфікацією.

Заплановано розділити конкурс на дві номінації - "Конкурс на меморіал" і "Конкурс під музей". Наприкінці першого туру конкурсу після публічного обговорення проектів журі визначить переможця першого і публічно оголосить підсумки цієї номінації. Потім проект меморіалу інтегрують у всіх конкурсних пропозиціях другого туру "Конкурсу під музей".

Офіційно результати конкурсу запрезентують 20 лютого і в липні 2018 року.

Нагадаємо, у вересні Київрада виділила 1,22 га в центрі міста під музей Революції Гідності. Ділянка розташована біля Майдану Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram